Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει αναλάβει η ένωση εταιρειών “ΟικοΜ ΕΠΕ – TETRAGON AE” αφορά στη δημιουργία ενός χώρου για τη φιλοξενία της μόνιμης έκθεσης για την προσωπικότητα και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπου επιπρόσθετα παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, προβολών και βραδιών μνήμης.

Ο πολυχώρος, ο οποίος δημιουργήθηκε στο παλαιό ξυλεμπορικό κατάστημα της οικογένειας στην Κερασίτσα, είναι αφ’ ενός ένας χώρος μνήμης και μελέτης για τη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη και αφ’ ετέρου ένας χώρος συνάντησης, ζύμωσης, έκθεσης και ανταλλαγής μαρτυριών, υλικού και ιδεών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η δημιουργία κοινού ψηφιακού πολιτισμικού αποθέματος τοπικού χαρακτήρα, δηλαδή ενός σύγχρονου ψηφιακού χώρου συλλογής, διάσωσης, οργάνωσης, διαχείρισης και διάχυσης της πληροφορίας ανεξαρτήτως μορφής ή μέσου, εξαιρετικά μεγάλης ιστορικής και κοινωνικής αξίας τόσο για τις τωρινές, όσο και για τις επόμενες γενιές.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζίουμης με τον κ. Ευάγγελο Παππά, διευθυντή της ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ και εκπρόσωπο της  ένωσης εταιριών ΟικοΜ ΕΠΕ – TETRAGON AE, κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης – 12-02-2021 (Πηγή: https://www.arcadiaportal.gr/)

Επενδύουμε σε έργα πολιτισμού που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Δήμου Τρίπολης και παράλληλα δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής και τουριστικής κληρονομιάς μας”,

δήλωσε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης του έργου. (Πηγή: https://www.drt915.gr)

Τα εγκαίνια του χώρου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 παρουσία πλήθους καλεσμένων

Επισκευθείτε τον χώρο